Rijvaardigheid en instructeur testen tijdens een proefles

auto rijden lerenDe meeste rijscholen in Nederland bieden je de mogelijkheid om een rijopleiding eerst met een proefles te beginnen. In veel gevallen wordt dit eerste lesuur ook tegen een gereduceerd tarief aangeboden.

Het is altijd slim om gebruik te maken van deze mogelijkheid. Tijdens een proefles kan je namelijk je eigen rijvaardigheid en de manier van lesgeven van de instructeur testen. In het volgende artikel vertellen we je waarom dit belangrijke dingen zijn om de testen voordat je een pakket rijlessen afneemt.

Zicht krijgen op eigen rijvaardigheid

Een proefles is vooral bedoeld om zicht te krijgen op de rijvaardigheid van een leerling. Hoewel het voor de meeste mensen de eerste keer zal zijn dat zij achter het stuur van een auto zitten, heeft iedereen wel al meteen een bepaald niveau van rijvaardigheid. Sommige personen weten precies wat zij moeten doen om auto te rijden. Tijdens de eerste tijd achter het stuur zal voor de instructeur ook meteen duidelijk worden hoe snel je dingen oppakt. Na de proefles zal je een advies krijgen wat de instructeur denkt hoeveel rijlessen je nodig hebt.

Manier van lesgeven instructeur testen

De proefles is niet alleen bedoeld voor de instructeur om jou te beoordelen. Je kunt in deze periode ook de manier van lesgeven testen. Om snel iets te leren moet een instructeur op een voor jou prettige manier lesgeven. Denk aan school waar je vaak beter bent in vakken waarbij een leraar lesgeeft op een manier die jij prettig vindt. EenĀ autorijschool utrecht mag je zelf kiezen dus je kunt dan het beste gaan voor een instructeur die jou het autorijden het snelste kan aanleren.

Na proefles een rijlessenpakket afnemen

Is de proefles succesvol verlopen en ben je tevreden met de manier van lesgeven en de schatting die de instructeur heeft gegeven over het aantal rijlessen dat je nodig hebt, dan kan je het beste meteen een rijlessenpakket afnemen. Door een aantal lesuren in een pakket af te nemen kan je meestal een goedkopere prijs bedwingen. De rijlessen worden ook meteen ingepland, zodat je zo snel mogelijk in het bezit van een rijbewijs kunt komen.